Chateau Minuty

גבריאל פרנה, הקים בשנות ה- 30 של המאה הקודמת את אחוזת שאטו מינוטי. הוא החזיר לה את תהילת העבר בתחום ייצור היין, לאחר ששתל מחדש את כל הגפנים בשטחי האחוזה והחל לייצר בה יין בשנת 1936. את פועלו המשיכו בתו מוניק ובעלה אטיין מאטון ששתלו בשנות ה- 60 של המאה הקודמת גפנים מזנים שונים בהתאמה לסוג הקרקעות. משפחת פרנה – מאטון עוסקת בתחום היינות קרוב ל- 300 שנים והם ממשיכים להוביל את הדרך כאחד ממותגי היוקרה המעטרים את שולחנות המסעדות ובתי המלון בריביירה הצרפתית היוקרתית. לקראת שנות ה- 2000 נכדיו של גבריאל ייעלו את תהליך הייצור והפכו אותו אוטומטי וממוכן עם אוריינטציה בינלאומית למותג Minuty.

 

הגפנים של יקב Minuty גדלים בסביבה מבוקרת ובפיקוח מלא של היקב. את האדמה מעשירים באופן טבעי באמצעות צאן, מעבדים אותה על מנת לשמור על אוורור ולהקל על חדירת מי הגשמים. המינרלים והוויטמינים המצויים בקרקעות הפוריות האלו מחלחלים אל תוך הגפנים ומעשירים את טעמם ואיכותם. את הענבים בוצרים באופן ידני בלבד על מנת לשמר את איכות הענבים עם הגעתם אל היקב לעיבוד. שרשרת הביקבוק מתבצעת באופן ממוכן ואוטומטי לחלוטין על מנת למנוע התחמצנות נוספת של יינות הרוזה העדינים שהפכו מזוהים עם המותג.

Share