Noilly Prat

בעבר שינעו יינות בחביות עץ על גבי ספינות. ג'וזף נוילי שעסק בייבוא וסחר של יינות ומשקאות אלכוהוליים, הבחין כי היישון הנוסף של היינות בחביות העץ, כאשר הן חשופות לאלמנטים של הטבע בספינות, הוסיף נופח מיוחד ליינות. משרצה לשחזר את התהליך, הוא החליט לייצר יינות וליישן אותם בחוץ לאורך כל עונות השנה. ג'וזף יצר את המתכון הראשון לוורמוט בשנת 1813.

 

להכנת הוורמוט (יין מתובל ומחוזק) משתמשים בזני ענבים מקומיים – פיקפול וקלרט ומיישנים אותם בחביות עץ אלון קנדי ענקיות המכילות כל אחת כ- 40,000 ליטרים של יין. לאחר יישון של 8 חודשים, היינות מועברים לחביות עץ קטנות יותר ליישון חיצוני במשך כשנה. בחוץ, החביות נחשפות לרוח, גשם, שמש ומי הים התיכון במהלך היישון שלהן. כל החביות המשמשות ליישון הינן בנות 20-60 שנה על מנת להימנע מטעמי האלון הטרי. שיטת היישון הפתוחה הזו, מובילה לאובדן גדול פי 4 של חומר גלם, בעקבות התאדות המכונה "חלקם של המלאכים". לאחר היישון החיצוני, מערבבים ביחד את היינות השונים ביחד בחביות עץ אלון, ביחד עם נוזל ענבים ואלכוהול על מנת ליצור עידון ואיזון. השריית חומרי הטעם מתבצעת בשלב מאוחר יותר. נבחרים 20 סוגי עשבים ומרכיבים בוטניים מכל רחבי העולם – קמומיל רומאי, אגוז מוסקט מאינדונזיה, תפוסים מתוניס ועוד. כל אלו, מושרים במשך 3 שבועות ביחד עם היין ומעניקים לו טעם מתובל ייחודי. לאחר תקופת ההשריה מסננים את הוורמוט ונותנים לו להתיישן 6 שבועות נוספים עד למוצר המוגמר.

 

היום המותג Noilly Prat נמצא בבעלות תאגיד האלכוהול Bacardi Martini. במשך 40 הייתה זו אלמנתו של קלאדיוס, בתו של ג'וזף נוילי, שהובילה להתרחבות המותג ופריצתו לשווקים חדשים. המורשת שלה ושל משפחתה נשארה עד היום חיה בלב המותג.

Share