Laurent Perrier

מאחורי אחד מבתי השמפניה הידועים בעולם, Laurent Perrier, עומד סיפור מסועף על משפחה, עבודה קשה וקשרים להיסטוריה היהודית באירופה. הסיפור מתחיל בשנת 1812, אז אלפונס פיירלו שעסק כל חייו בייצור חביות, החל לייצר שמפנייה בהריסות כנסייה מהמאה ה- 11. מאחר והיה מחוסר ילדים, בחר להוריש את העסק לייצור שמפניה למאסטר מרתף היישון שלו – יוג'ין לורן. בית השמפניה שזכה לשם Laurent Perrier, נשאר במשפחתם עוד דור אחד במהלך קשיי מלחמת העולם הראשונה, לפני שעבר לניהולה של משפחת נוננקורט. תחת איומי גרמניה הנאצית המתחזקת, שימרה משפחת נוננקורט את פעילות המותג Laurent Perrier למרות אבדות משפחתיות כואבות.

 

אופן הייצור של שמפניה אינו סודי אך הוא שמור ומוקפד על ידי השלטונות בצרפת. למעשה, שמפנייה ניתן לכנות רק יינות מבעבעים שיוצרו בחבל שמפיין בצרפת, שמקורם בזנים נבחרים של ענבים בלבד ושיושנו מינימום נדרש של שנים. השמפנייה עוברת תהליך תסיסה כפול, הראשון בדודי תסיסה לפני שלב הבקבוק והשני בתוך הבקבוקים עם תוספת שמרים וסוכר היוצרים את הבועיות המזוהות איתה.

 

כיום שמפניה Laurent Perrier מיוצאת לכ- 120 מדינות ברחבי העולם והוא נחשב לאחד מבתי השמפניה המובילים. שמפניה נחשבת לאחד מהמשקאות היוקרתיים בעולם בזכות החגיגיות שבפתיחת הבקבוקים, המסורת הנוקשה שאופפת אותה והקשרים החזקים שלה לאירועים כמו טקס פרסי האוסקר וטקס פרסי האמי.