Laphroaig

בטיפוגרפיה והאקלים הקשה של האי איילה, הוקמה בשנת 1815 מזקקת Laphroaig על ידי דונלד ואלכסנדר ג'ונסון. האי, שידוע כמוכה סופות, עם רטיבות ולחות משמעותיות בהשוואה לאזורי ייצור נוספים של וויסקי, מפיק וויסקי עם אופי, טעם ונוכחות. השם Laphroaig הוא ביטוי גאלי עתיק שפירושו "ריק יפה ליד מפרץ רחב", ביטוי הולם לאופי אזור האי איילה והוויסקי Laphroaig.

 

מיום הקמתה, משתמשת מזקקת Laphroaig במי זרם "קילברייד", הייחודי במים הזכים ונטולי המינרלים שלו. מרכיב נוסף ומשמעותי בתהליך הייצור של Laphroaig הוא אדמת הכבול הייחודית לאי איילה. תחילתו של התהליך נעוץ בהשריית השעורה במים למשך יומיים, כאשר המים מוחלפים לשמירה על טריות וטעם. לאחר סינון, עוברת השעורה לרצפת הלתת. שם, 7 טון של לתת מפתחים חיידקים נחוצים לתהליך, באקלים מבוקר המדמה את תקופת האביב לאורך כל השנה. הלתת עובר לתנורי כבשן, בהם אדמת הכבול והאוויר המלוח של הים מעניקים טעם מעושן, מתוק וייחודי ללתת במשך 12-13 שעות. לאחר שלב נוסף של ייבוש, מגיע שלב ההתססה. ביחד עם מים נוספים ובחום של 67 מעלות משתחררים הסוכרים הקיימים בשעורה. כל שנותר הוא לצנן את המסה, להוסיף שמרים ולתת לה לתסוס. כאשר רמת האלכוהול מגיעה ל- 8.5% מזקקים את הנוזל פעמיים עד לרמה אלכוהולית של 68% ובוחרים ממנו את החלק האיכותי ביותר. שלב היישון, שמעניק כ- 50% מהטעם הסופי של המשקה, מתבצע בחביות עץ אלון ששימשו בעבר לייצור בורבון. 

 

בשנת 2005 נרכש המותג Laphroaig על ידי תאגיד האלכוהול Beam Global. מותג הוויסקי Laphroaig מתגאה בטעם הדומיננטי שלו ומסביר שכמו כל הדברים הדומיננטיים, או שאוהבים ומבקשים מ- Laphroaig ללוות את כל מהלך החיים או ששונאים וגם זה בסדר. Laphroaig הוא לא בשביל כל אחד.