El Jimador

המשקה של מקסיקו הוא טקילה, ו- El Jimador היא הטקילה הנמכרת ביותר במקסיקו שעשויה מ- 100% אגבה. המשקה שהושק לראשונה בשנת 1994, נוצר על מנת לכבד את אומנות ומסורת החימדורים – אנשי צמח האגבה שעובדים בשדות וקוצרים את הצמחים. כל משקאות טקילה El Jimador מיוצרים מ- 100% אגבה הגדלים בשטח המזקקה. גם תהליך התסיסה, מתבצע באמצעות שמרים טבעיים מהעצים ושטחי גידול האגבה שבסמוך למזקקה. לשימוש בשמרים הטבעיים האלו, אומרים ב- El Jimador, השפעה עמוקה על טעם הטקילה.

El Jimador מיוצרת באחוזת הרדורה, אחת מיצרניות הטקילה המובילות במקסיקו.

 

תהליך הייצור של El Jimador מתחיל בנטיעת צמחי האגבה הכחולה. לאחר מספר שנים של גידול, חימדורים (מגדלי אגבה) קוצרים את ליבות הצמחים המכונות פינה (אננס בספרדית). אומנות גידול האגבה היא סוד הנלמד במשך דורות, במידה והאגבה אינה מוכנה ישאיר החימדור את הצמח יום נוסף להבשלה. את המיצים המופקים מליבות האגבה, משאירים לתסיסה באוויר הפתוח באמצעות השמרים הנישאים באוויר מהמטעים והעצים בשטח האחוזה ובסמוך לה. שלב זה עלול לקחת כמה ימים, אך אין דבר, ב- El Jimador עושים הכל כדי שהמוצר הסופי יהיה מושלם. את הנוזל המותסס מזקקים פעמיים. כך, מבטיחים ב- El Jimador את המראה השקוף לחלוטין ואת הטעם הנקי והזך של הטקילה. לאחר הזיקוק, תלוי בסוג הטקילה, היא עוברת לבקבוק או עוברת לתהליך יישון בחביות עץ אלון אמריקאי שמעניקות לה טעם וצבע נוספים.

 

על תהליך הייצור של טקילה El Jimador מפקחת מריה תרזה לארה לופז, האישה היחידה שמתפקדת כמאסטר דיסטילר של טקילה. בין היתר, היא אחראית על ייצור סדרות מוגבלות של טקילה במסגרת תפקידיה באחוזת הרדורה.

cocktail
El Jimador Authentic Paloma
Share