Domaine du Guette-soleil

שלושת האחים ג'ואל, ג'אן-פייר ופיליפ מנהלים את יקב Domaine du Guette-soleil החל משנת 1974. האחוזה המתפרשת על פני 300 מטרים מרובעים במחוז שאבלי, רק 7 ק"מ מעיר המחוז שאבלי. שאבלי הינו אזור הגידול הצפוני ביותר בחבל בורגון. האוויר הצונן שבאזור מוביל ליין חומצי יותר בהשוואה לשרדונה שמיוצר באקלים חמים יותר.

 

על מנת לייצר יין שאבלי, מחויבים היקבים לגדל גפנים מזן שרדונה בלבד. הייצור של שרדונה באזור הגידול הרשמי הזה מעניק את התואר שאבלי. הענבים מטופלים על פי השיטות המסורתיות באזור וכך גם הכנת היינות.

 

הענבים נבצרים בבשלות אופטימלית ועוברים לסחיטה. הנוזל המופק עובר תסיסה ולאחר מכן שלב תסיסה מאלולקטית שמפחיתה את חמיצות היין. בגמר התסיסה נשאר היין לנוח על שמריו במשך 4 – 6 חודשים. טכניקה זו תורמת למיצוי הטעמים והארומות אשר השמרים אוגרים בתוכם.