Dewar's

ה – 7 מתוך 9 ילדים, ג'ון דיואר הקים את המזקקה שלו לייצור וויסקי בשנת 1846 בעיר פרת שבסקוטלנד. את צמיחתו של המותג חייב ג'ון לדורות ההמשך, שהרחיבו והקימו מתקני ייצור נוספים ובכך הפכו את המותג Dewar's לאחד ממותגי הוויסקי המובילים בעולם. בשנת 1996, בעוד המותג מציין 150 שנים להיווסדו, הוכרז כי Dewar's הינו מותג הוויסקי הנמכר ביותר בספרד, יוון, לבנון וונצואלה. בארצות הברית, זהו מותג הבלנדד וויסקי הנמכר ביותר והמעוטר ביותר כאשר ווייט לייבל מבית Dewar's זכה בלמעלה מ- 500 מדליות בתחרויות אלכוהול שונות.

 

תהליך הייצור מתחיל בשעורה מובחרת, שעוברת השרייה במים הטהורים של זרם פיטילי הסמוך למזקקה המקורית של Dewar's. השעורה מושרת במים עד ליצירת לתת, ואז מיובשת באמצעות חימום ומועברת למזקקה המודרנית של המותג להמשך התהליך. החיטה נטחנת לקמח גס ומעורבבת עם מים נוספים מזרם פיטילי לקראת שלב התסיסה. הזיקוק הכפול מתבצע בדודי נחושת כאשר בסיום הזיקוק הראשון אחוז האלכוהול עומד על 26% ובסיום הזיקוק השני על 69.5%. השלב הבא והאחרון בתהליך הוא יישון בחביות עץ אלון מעצי אלון אמריקאי או עצי אלון ספרדיים. תהליך היישון משתנה בין סדרות הוויסקי השונות.

 

היום, Dewar's הינו אחד המותגים המובילים בעולם הוויסקי. הוא נמכר ברחבי העולם על ידי תאגיד האלכוהול Bacardi – Martini. המזקקה המקורית מייצרת 53,000 ליטרים של ספיריט פי 6 יותר מאשר בתחילת דרכה לפני יותר מ- 100 שנים. במהלך השנים התרחב המותג Dewar's וכעת הוא כולל 5 מזקקות בסקוטלנד.

Share