Del Maguey

מסקל Del Maguey נולד בשנת 1995 לאחר שהאמן הבינלאומי רון קופר חיפש אחר פתרון איך להפגיש את חבריו עם המשקה המקסיקני אותו הוא אוהב. משקאות מסקל, בדומה למשקאות טקילה, מיוצרים גם הם מצמחי האגבה, אולם, תהליך הייצור שלהם מתקיים באזורים נוספים ולא באזורי הייצור הרשמיים של טקילה. ייחודיותם של משקאות Del Maguey היא בתהליך הגידול של צמחי האגבה המלווים בתהליך ייצור המשקאות שכולו מתקיים בכפר אחד. המיקרו אקלים השונה בין כפר לכפר במחוז ווהקה, הוא שיוצר את הבידול וייחודיות הטעמים בין המשקאות השונים בסדרת המסקלים של Del Maguey. כל מוצרי Del Maguey מיוצרים בכמויות קטנות שכן הם תוצר של עבודה ידנית סיזיפית בהתאם לשיטות המסורתיות של ייצור מסקל המבטיחות את איכות המשקאות. שיטות הייצור שנשמרו עם השנים הן ירוקות ובעלי מודעות סביבתית גבוהה המבטיחה את המשכיות הייצור והגידול של האגבה.

 

תהליך הייצור המסורתי של מסקל מתחיל בליבות צמח האגבה המכילות את מיציו המתוקים של הצמח. לאחר שנקצרו מהם העלים, הליבות עוברות בישול במשך 3 – 30 ימים מעל אבנים לוהטות כאשר הם מכוסות בסיבי אגבה ואדמה בתוך בורות ייעודיים. לאחר מנוחה של שבוע מתום הבישול, הליבות מרוסקות על ידי אבני רחיים או פטישי עץ אלון. עיסת האגבה עוברת התססה במשך 7 – 30 ימים באוויר הפתוח. המסה המותססת מזוקקת פעמיים בתנורי חמר או נחושת הפועלים על בעירת עצים.

 

את בקבוקי המשקאות של Del Maguey מעטרים ציורים מעת האמן קן פרייס. מי שלרוב עסק בפיסול, צייר מידי פעם ציורים בהשראת מקסיקו מעבר לגבולה הדרומי של קליפורניה. כשכן של פרייס וחברו נחשף רון קופר אבי המותג לציורים. יצרניי המסקל של Del Maguey מציינים שהם מרגישים שהציורים מבטאים בדיוק את רוח החיים במחוז ווהקה.

cocktail
Sour In Spanish Harlem
Share